Invata ca sa iei Bac-ul


Invata sa iei Bacalaureatul . Invata ca inveti pentru tine . Invata , pemntru ca etapa examenului de bacalaureat te va tine minte toata viata .

Stiu ca nu iti convine situatia economica DIN TARA, dar invata si ia bacu-ul ca sa poti face linistit schimbarile in tara asta . Oricat de patrata ar fi roata , ea tot se va roti  .

Nu esti multumit se sistemul scolar din Romania . Te inteleg si eu inca sunt parte din acest sistem . Un sistem prea teorietizat.  Si sa sti ca este unul din cele mai bune si inca laudate sisteme de invatamant . Inca mai vin studenti straini in Romania sa invete . Un sistem oricum bun si ieftin . Invata sa iei Bacalaureatul si incearca sa il schimbi . Oricat de patrata ar fi roata si cat e multe bete fa in asa fel incat sa smulgi tu primul bat din roata . Generatiile viitoare poate o sa iti multumi.

Nu iti place ca e prea mult scandal , manelizare si uratenie prin presa ? Atunci invata , ia-ti bacalaureatul , muncesti si fa ceva bun . Odata si veetele de carton vor disparea la fel ca si baloanele de sapun.  Uita-te cum artisti din tineretea parintilor nostri inca mai sunt undeva sus chiar ai acum la 30-40 de ani de activitate . Au invatat , au muncit , si intoteauna au luat-o de la capat . Oricat de patrata ar fi roata , tot putem sa o rotim.

Esti nemultumit ca salariile sunt mici , ca nu avem locuri de munca , ca statu roman pune bete in roate tuturor afacerilor din Romania ? Da , esti la fel de nemultumit ca si mie . Nici eu nu suntmultumit de cum evoleaza sistemul de locuri de munca din Romania . Eu voi fi inginer mecatronist . Problema e ca in mare parte am doar cateva optiuni de a ramane in tara , printre astea se numara Daymler, Dacia si Ford .  3   mari uzine  Controlate de multinationale . ele cat si micile companii vor experienta si aptitudini care ar fi trebuit sa le am prin ceva practic . Cum teoria ca teoria si practica ne omoara , va rog sa invatati sa puteti plati un viitor somer cu diploma .  Oricat de patrata este roata , invata sa o rotesti si asa .

Invata si ia-ti Bacalaureatul . Parinti tai si statul nu au bani sa tina un fraier fara bac . Ca asa esti daca nu iei bacul . Exceptand cazurile in care cei care dau bacul sunt si persoane ce nu pot sa faca ceva , tu cel ce citesti si ai tot ce iti trebuie esti un mega-hiper-giga-fraier  (asta sa nu spun cuvantul ala ce in cepe cu P si se termina cu un ROST) .  Si daca vrei sa iti depasesti conditia de fraier si sa nu ajungi ca un ala din paranteza de mai devreme atunci ia-ti naibii Bac-ul . Si sa sti ca prostia doare . Rau e tot . Mai bine un somer cu diploma decat un somer fara diploma si prost . Ca oricat de patrata ar fi roata , poti sa o rotesti , si asta doar invatand.

Vrei sa pleci din tara ca ai auzit ca acolo sunt salarii mari si nu mai stiu ce . Dar in tara ce lasi? Lasi niste parinti si alte vreo cateva milioane de oameni ce au nevoie de pensii si salarii . Te mai intorci ? Eu zic sa te mai si intorci . Orice banut de al tau face bine tari acesteia . Stiu ca statul roman este mai mult hot decat darnic . Dar te gandesti cine o sa le plateasca pensia parintilor si bunicilor tai ? Daca nu , atunci invata , ca roata e patrata si trebuie sa o facem sa se roateasca .

Modelul tau este cineva precum Moni Gabor , cea care a ajuns sus de la statutul de femeie prost situata la o femeie cu bani multi ? Atunci sa sti ca modelul Moni Gabor nu este cel mai bun .  Si nici macar  Bill Gates nu e prea bun e urmat . Indiferent ce prost care face ceva bun si a renuntat la studii ramane doar un prost ce a facut ceva bun . Undestept cu ceva studii ar face ceva si mai bun . Invata , invata si iar invata, Nu fi fraier , fi tucel care rotesti roata aia patrata, chiar avem nevoie de tine

Stiu ca la televizor vezi multi lingai , dar diferenta dintre tine si ala este ca tu vei fi unul care are ceva in cap . Un lingau care are stiinta atestata prin o diploma sa sti ca va parcurge si el repede treptele scari sociale , dar macar el are siguranta celor invatate si dobandite . Nu fi fraier , scarile alea au nevoie de rampele pentru rotile alea patrate .

Invata. Nu pierzi nimic daca iei bacul . Ai mai mult de castigat daca ai o diploma de Bac . Poti intra la o facultate . Salariul este putin mai mare daca ai si diploma de bacalaureat . Diploma e Bac este pretioasa daca vrei sa invarti roata aia patrata aflata la masina numita Romania. Si nu uita viata de student este misto . Daca Esti Student ? Atunci profita la maxim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s