Valul Coreean episodul 2


4) Cronicile Frumoasei Luptatoare – Damo
In secolul XVII in Coreen, in timpul dinastiei Chosun, exista un grup de femei numite Damo. “Damo” inseamna femeie politista. Femeile care erau denumite Damo erau dintr-o clasa sociala inferioara, dar avea privilegiul de a investiga camerele private alea altor femei si sa interogheze femeile din nobilime, acolo unde niciun barbat nu putea patrunde. Damo care lucrau in palat erau expuse chiar si intrigilor politice. Dar Damo, fiind din o clasa sociala joasa si fiind si femei, erau tratate la fel ca si slugile in societate.
Ele nu erau acceptata de societatea vremii, plina de prejudecati despre clasele sociale si sexul persoanei. Acest serial este despre o femeie Damo numita Chae-Ok. Nascuta intr-o familie de nobili, Chae-Ok a fost vanduta ca sclava dupa ce tatal ei (invinuit de tradare) s-a sinucis. In timp ce fugea de garzile imperiale, Chae-Ok a fost separata de fratele si mama ei si a fost silita sa serveasca ca servitoare personala a tanarului Hwanho Yoon. Hwanho Yoon este fiul unei concubine cu un functionar guvernamental nobil. Sangele sau e de origine prea ridicata pentru a fi considerat om de rand dar statutul sau social (din cauza originii amestecate) este prea scazut pentru a face parte din inalta nobilime. Hwanho Yoon este trimis de tatal sau la un masetru in arte martiale pentru a invata sa se lupte. Pentru ca Chae-Ok a fost servitoarea lui HY aceasta l-a insotit pe tanar si de asemenea, a invatat si ea arta de a lupta.
Chae-Ok (Interpretata de JI-Won Ha)

O luptatoare Da-Mo de 23 de ani. Pt ca s-a antrenat in manuirea sabiei de mica este imbatabila in luptele cu sabia. Fiind crescuta la munte a invatat multe de la natura. Ea este corecta (directa) si onesta cu altii ceea ce o face sa nu suporte minciunile altora. Desi e curajoasa si barbatoasa ea nu-si poate ascunde inima blanda si latura feminina cand e in fata lui Sung-Baek.

Hwang Bo Yoon (interepretat de Seo-Jin Lee, actorul care l-a interpretat si pe Yi San)

Un politist. Mama lui a fost a doua sotie a unui om onorabil si asta a fost durerea lui inca de cand era mic. Este foarte priceput in munca lui dar ochii lui tradeaza singuratatea si faptul ca e mereu framantat de ganduri. El isi adora oamenii (colegii) ca si cum ar fi fratii lui dar nu arata asta. Avanseaza repede in ierarhie si asta ii face gelosi pe rivalii sai. In consecinta devine tinta intrigilor si sfarseste in inchisoare. O iubeste pe Chae-Ok. Dar sunt din doua clase diferite si il doare inima sa vada cat regret este in ochii lui Chae-Ok cand isi atinteste sabia asupra lui Sung-Baek.

Sung Baek Chang (interpretat de actorul Kim Min Joon)

Are 30 de ani şi este faimos pentru utilizarea sabiei. El a fost adoptat de un cuplu de leproşi. El paraseste oraşul leprosilor la vârsta de 15 ani şi se antreneaza el însuşi cu sabia, până când devine de 23 ani. El adună atunci oamenii pentru a protesta împotriva societăţii în care prejudecatile de clasa cer prea mult sacrificiu de la oameni. El are grijă de poporul său, dar el are, de asemenea, o latura cruda care nu va ierta pe nimeni care nu împărtăşeşte aceleasi gînduri. El simte ca se indragosteste de Chae-Ok dar de asemenea, ştie că o iubind-o isi va ruina visul său mare de a distruge lumea corupta şi să înstaureze o noua justiţie in lume. ( sursa : Damo (Cronicile Frumoasei Luptătoare) )

Putin despre actorii principali :
JI-Won Ha : S-a nascut pe 28 iunie 1979 . A devenit celebra dupa serialul Hwang Jin-Yi . A mai jucat in :”Phone” , „Sex is zero”, „Reversal of Fortune”, „100 Days with Mr. Arrogant” , „Sector 7” .
Lista completa de filme si seriale:
Filme
2011 Sector 7
2009 Closer to Heaven
2009 Haeundae
2008 BA:BO
2008 His Last Gift (cameo)
2007 Sex Is Zero 2 (cameo)
2007 Miracle on 1st Street
2005 All for Love (cameo)
2005 Duelist
2005 Daddy-Long-Legs
2004 Love, So Divine
2004 100 Days with Mr. Arrogant
2003 Reversal of Fortune
2002 Sex Is Zero
2002 Phone
2000 Truth Game
2000 Ditto
2000 Nightmare

Seriale TV

2010 – Secret Garden (SBS)
2006 – Hwang Jin-i (KBS)
2005 – Fashion 70’s (cameo)
2004 – Something Happened in Bali (SBS)
2003 – Damo (MBC)
2002 – Days in the Sun (KBS)
2002 – Love that’s bigger than Love (MBC)
2001 – Life is Beautiful (KBS)
2000 – Secret (SBS)
1999 – Hak Gyo 2 (KBS)
1996 – Tears of the Dragon (KBS

Lee Seo Jin
Nacut in ianuarie 1973 , a devenit celebru in urma serialelor Damo si Furtuna la palat . Un alt serial celebru in care a mai jucat a fost Gye Baek .

Lista rezumatelor serialului il gasiti aici

5)Legendele palatului ” Marele Hur Jun ” .

Povestea este stabilit în perioada Dinastiei coreene Joseon, în principal în timpul domniei lui Seonjo.Povestea se petrece la aproximativ 50 de ani după moartea Dae Jang Geum (reputatata prima femeie doctor regal din Coreea Joseon).

Hur Jun este fiul unui mame Devon (versiune deatins) . Datorita pozitiei sale sociale a mameisale , a fost, de asemenea, considerat sangnom în conformitate cu legislaţia Joseon la timp, chiar dacă tatăl său a fost din casta conducătoare şi a avut loc la birou ca un magistrat local. Ca urmare, el a suferit mai multe tratamente discriminatorii, făcându-l să-şi piardă concentrarea şi direcţie, şi în cele din urmă l-au dus pentru a participa la operaţiuni de contrabandă. În acest moment, Hur Jun ajuns să cunoasca o doamnă în clasa superioară, care era în exil. Tatăl doamnei a fost catalogat drept trădător şi a murit în timpul exilului. Hur Jjn a simpatizat cu doamna şi a manipulat toate afacerile cu înmormântarea tatălui ei. Nu mult după aceea, activităţile lui Hur Jun de contrabanda au fost descoperite, iar el a fost doar salvat de la moarte de către tatăl său odinioară nepăsător, care a salvat pe Hur Jun, mama sa, şi pe doamna dinn exil şi i-a strecurat din oraşul lor. Hur Jun şi doamna în exil în cele din urmă sa căsătorit şi sa dus la provincia Gyeongsang să trăiască o viaţă liniştită.

Despre serial si rezumatele serialelor le gasiti aici

6) Jumong
Acţiunea, bazată pe adevăr si legendă, începe în anul 108 î.e.n. când refugiaţii fostului regat coreean Gojoseon suferă numeroase abuzuri din partea Imperiului Han. Hae Mo-Su, legendar erou al Coreei, formează o alianţă cu Geumwa, prinţul moştenitor al regatului Buyeo, pentru a înfrunta Imperiul Han. În urma unei ambuscade, Hae Mo-Su, grav rănit este îngrijit de către Yuhwa, de care se îndrăgosteşte, rezultând un copil, pe nume Jumong. 20 de ani mai târziu, Jumong, prinţ al regatului Buyeo, este nevoit să înfrunte o violentă rivalitate cu fraţii săi vitregi, Daeso şi Yongpo. Descoperindu-şi adevărata identitate, Jumong îşi propune să îndeplinească misiunea pe care tatăl său nu a putut să o ducă la capăt. Ajutat de So Seo-No, şefa unui clan de negustori, care îi va deveni a doua soţie, Jumong înfiinţează, în anul 37 î.e.n., regatul Goguryeo, devenind primul rege al acestuia.
Regizori : Ju-hwan Lee si Geun-hong Kim
Il-guk Song Il-guk Song
Jumong A mai jucat in:Jakeob-ui jeongseok
Hye-jin Han Hye-jin Han
So-suh-no A mai jucat in:Jumong, Dalmaya, Seoul gaja
Seung-su Kim Seung-su Kim
Prince Tae-so A mai jucat in:Jumong
Kwang-leol Jeon Kwang-leol Jeon
Kum-wa A mai jucat in:Jumong
Yeon-su Oh Yeon-su Oh
Lady Yu-hwa A mai jucat in:Jumong, Gameui beobjig, Alaecheung yeojawa wicheung namja
Mi-ri Gyeon Mi-ri Gyeon
Wan-hu A mai jucat in:Jumong, Giuvaierul palatului
Hee-kyung Jin Hee-kyung Jin
Yeo Mi-eul A mai jucat in:Jumong, Holiday in Seoul, Gamunui yeonggwang
Jae-yong Lee Jae-yong Lee
Bu Deuk-bul A mai jucat in:Jumong, Jigureul jikyeora!
Ho-bin Jeong Ho-bin Jeong
Woo-tae A mai jucat in:Jumong, Kkotboda namja, Chello hongmijoo ilga salinsagan
Ji-hyo Song Ji-hyo Song
Ye Soya A mai jucat in:Jumong, A Frozen Flower, Some
Gye-in Lee Gye-in Lee
Mo Pal-mo A mai jucat in:Jumong
Wok-suk Song Wok-suk Song
A mai jucat in:Jumong, Yeopgijeogin geunyeo, Daehanminguk heonbeob je 1jo
Jun-ho Heo Jun-ho Heo
Hae Mo-su A mai jucat in:Jumong, Maang lung, Temerarul

Cititi si :
Valul Coreean episodul 1
Serialul editorialistic Valul coreean

2 gânduri despre „Valul Coreean episodul 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s