Despre incidentele de la Londra (1)


Urmatorul dext este textul articolului Londra In flacari Sute de protestatari au devastat cartierul Tottenham şi au aruncat cocktailuri Molotov în maşini şi magazine. GALERIE FOTO ŞI VIDEO

„300 de oameni s-au adunat, sâmbătă seară, în cartierul Tottenham din Londra, în ceea ce se voia a fi un protest paşnic la adresa poliţiştilor care împuşcaseră mortal un localnic într-o operaţiune desfăşurată în această săptămână, scrie Daily Mail.

Protestul a degenerat însă, odată cu lăsarea întunericului, într-o veritabilă luptă de stradă.

Violenţele au continuat pe tot parcursul nopţii, iar poliţia metropolitană din Londra încă se mai confrunta cu „grupuri infracţionale izolate” duminică dimineaţă.

Se pare că incidentele au început când două maşini de poliţie parcate au fost atacate, incendiate şi mutate pe o arteră circulată. Autorităţile au ripostat, dar nu le-au putu face faţă protestatarilor „înarmaţi” cu sticle, artificii şi cocktailuri Molotov şi purtând glugi sau măşti pentru a nu putea fi identificaţi.

Demonstranţii au incendiat, apoi, un autobuz double-decker şi mai multe supermarket-uri. Flăcările s-au extins de la magazine la apartamentele de deasupra, dar se pare că locatarii acestora au reuşit să scape nevătămaţi.

Imaginile filmate de martori arată cum tinerii profită de confuzie pentru a fura din magazine.

Autorităţile au chemat întăriri care să încerce să-i calmeze pe protestatari, însă opt ofiţeri au fost răniţi, fiind transportaţi la spital.

Până la urmă, liniştea a fost restabilită. Şeful poliţiei metropolitane, Stephen Watson, a descris evenimentele drept „o nenorocire” şi a promis că vor urma arestări.

„Vom încerca să aducem infractorii în faţa justiţiei, însă numai după ce vom instaura în totalitate normalitatea şi pacea şi după ce se vor calma localnicii, care sunt foarte tulburaţi de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Watson.

Bărbatul ucis de poliţişti, din cauza căruia a pornit protestul

În prezent, autorităţile desfăşoară o anchetă şi în ceea ce priveşte moartea lui Mark Duggan (29 de ani), tată a patru copii, ucis de poliţişti cu două zile înainte de incidentele din Tottenham.”

Pozele si videoclipurile le vedeti in articolul initial . Avem sa va tinem la curent despre aceste Incidente si o sa va aducem la cunostiinta si alte articole de pe net .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s