Ce a insemnat pentru mine serialul „Furtuna la palat”


Cine se considera fan al filmelor sud coreene si nu a auzit de drama „Furtuna la palat”( aka Wind at palace , aka Yi san ) inseamna ca nu e cu adevarat un fan . Insa pentru cine nu stie si nu a vazut un episod din acest serial am sa il povestesc in cateva randuri si apoi am sa trec la analiza „proprie si personala ” a acestui film .

Yi San este un serial de 77 de episoade difuzat de televiziunea coreeana MBC intre septembrie 2007 si iunie 2008 si, incepand cu toamna lui 2009 si pana la inceputul lunii februarie 2010 si de TVR1, intr-un maraton care nu prea ofera multora sansa de a-l savura, si datorita orei nepotrivite de difuzare.

Vezi si : Eu si …. (1) – Furtuna la palat

8 gânduri despre „Ce a insemnat pentru mine serialul „Furtuna la palat”

 1. Eshti my soul brother Alex! Shi pentru mine cel mai reushit film dintre cele difuzate de TvR a fost Yi San, este filmul meu de suflet, de aceea nu pot fi decat foarte de acord cu tot ce-ai scris despre el! Comentariul tau nu face decat sa demonstreze ce suflet sensibil ai. Felicitari shi … vot!!:)

 2. stiu ca yi san a fost un film frumos dar totusi hai sa nu incepem sa innebunim acum ca este misto , e pe sufletul meu , nu stiu ce . avem si noi destule filme frumoase . de ce nu se uita nimeni la ele ?

  • Chestie de gust! Shi, oricum, nu era o apreciere prin comparatie ci pur si simplu o parere, cu care chiar nu aveam pretentzia sa fie cineva de acord… Dar uite-asha ne bagam si noi in seama, mai ales cand nu avem nimic a spune!!!

 3. Nu trebuie sa pui semn de egalitate intre personajele,faptele si evenimentele prezentate in filme/seriale.Fara a-ti tine o lectie de morala..(fiecare are dreptul sa-si traiasca viata asa cum vrea,sa-si aleaga orice model de viata doreste,real sau imaginar)vreau sa-ti aduc aminte de cateva nume de homosexuali(in caz ca uitasesi):Piotr Ilici Ceaikovski,Elton John,Freddy Mercury,Ricky Martin,Leonardo Da Vinci…Casatoria,in toate timpurile si in toate societatile,de la est la vest si de la sud la nord,a reprezentat,si reprezinta…UN CONTRACT…Fiecare din cele doua parti implicate vine cu valorile si asteptarile sale.
  Fireste ca,atunci cand iti traiesti viata conform trairilor personajelor din filme,esti dezamagit de viata reala,fireste ca atunci cand visezi ca iubitul/iubita ta sa fie aidoma eroilor/eroinelor din filme nu iti gasesti perechea in viata reala

  • 1) pe acest blog nu acceptam ca valoare extrem de morala homosexualitatra . Nu avem nimic cu homosexualii ci doar cu aceasta patima a lor.
   2) cand am adus in vorba iubirea in acest post am luat doar iubirea cea mai adevarata ce poate exista in lumea aceasta , si anume aceea dintr-un barbat si o femeie .
   3) din pacate nu imi traiesc viata aidoma eroilor din filme . fireste ca sunt suparat de realitatea din jurul meu . dar asta nu se supune din cauza ca eu mi-as trai viata dupa eroii si personajele dintr-un film anume.
   4) cand se comenteaza asupra unui lucru se cam impune sa se pastreze cat de cat subiectul aproape de ceea ce comentam . in cazul tau s-a camdepartat multicel de subiectul principal .

  • sa rezolvam anumitemlucruri . in cazurile lui ceaikovski si lui leonardo da vinci relatiile de homosexualitate sunt speculatii : surse http://ro.wikipedia.org/wiki/Piotr_Ilici_Ceaikovski si http://ro.wikipedia.org/wiki/Da_vinci . in cazul lui da vincii aceste speculatii vin in urma unui denunt al unui prostituat si a faptului ca se inconjura numai cu baieti frumosi .
   si daca vrei in lumea crestina casatoria este mai mult decat un contract . pentru ortodocsi si catolici a ramas in stadiu de mare si sfanta taina a Bisericii , deci , putine din acele lucruri pe car Biserica le considera cele mai puternice legaminte .

 4. Pingback: Valul Coreean episodul 1 « Blogul fara nume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s