Despre yoga si yogini (1): Gheorgaki din Tibet


Odata a venit in Sfantul Munte si umbla pe la manastiri un tanar in varsta de saisprezece-saptesprezece ani, pe care il chema Gheorgaki. La varsta de trei ani fusese dus de parintii lui la o manastire budista din Tibet, inaintase mult in yoga si ajunsese un vrajitor desavarsit putand sa cheme pe oricare diavol voia. Purta centura neagra si stia foarte bine karate. Cu puterea satanei facea tot felul de demonstrafii care pricinuiau uimire. Lovea cu mana pietre mari si le sfarama ca pe niste nuci. Putea sa citeasca si carti inchise. Spargea alune in palma, arunca cojile, iar miezul ramanea lipit de mana.

Niste monahi l-au adus pe Gheorgaki la „Panaguda”, ca sa fie ajutat de Staret. Cand a ajuns acolo, l-a intrebat pe Staret ce puteri are si ce minuni poate face. Atunci Staret-ul i-a raspuns ca insusi nu are nici o putere si ca toata puterea este a lui Dumnezeu.

Gheorgaki, vrand sa-si arate puterea, si-a concentrat privirea spre o piatra mare care era la distanta si a facut-o bucati. Atunci Staretul a facut semnul crucii pe o piatra mica si i-a spus sa o sparga si pe aceea. El s-a concentrat, si-a facut vrajile lui, dar nu a reusit sa o sparga. Vazand aceasta, a inceput sa tremure, iar puterile demonice pe care credea ca le stapanea, neputand sparge piatra, s-au intors impotriva lui si l-au aruncat cu putere in cealalta parte a raului. Staretul a mers si l-a gasit intr-o stare jalnica.

Altadata, povestea Staretul, in timp ce discutam cu el, s-a ridicat deodata, mi-a prins mainile si mi le-a intors la spate. „Sa vina acum sa te scape Hagi-efendi, daca poate”, mi-a spus. Am simtit aceasta ca pe o hula. Atunci mi-am tras putin mainile si l-am aruncat cat colo. Dupa aceea a sarit in sus si a vrut sa ma loveasca cu piciorul, dar piciorul lui s-a oprit langa fata mea, ca si cum ar fi intalnit o piedica nevazuta. M-a pazit Dumnezeu.

In acea noapte l-am oprit si l-am pus sa doarma in chilia mea. Dar diavolii l-au luat si l-au tarat pana jos in parau, unde l-au batut pentru nereusita lui.

Dimineata a venit intr-o stare jalnica, ranit, plin de spini si pamant si mi-a marturisit: „M-a batut satana pentru ca nu am putut sa te biruiesc””

Staretul l-a convins pe Gheorgaki sa-i aduca toate cartile lui de vrajitorie si le-a ars. Apoi l-a tinut putina vreme langa el si l-a ajutat cat timp acela a facut ascultare. Dupa aceea Staretul, interesandu-se sa afle daca Gheorgaki este botezat, a aflat chiar si biserica in care s-a savarsit botezul lui. Gheorgaki cutremurat de puterea si harul Staretului, voia sa devina monah, dar nu a putut.

Staretul folosea cazul lui Gheorgaki ca sa arate cat de mare este inselarea celor ce cred ca toate religiile sunt egale, ca toate cred in acelasi Dumnezeu si ca nu exista nici o diferenta intre monahii tibetani si cei ortodocsi.

sursa : http://www.razboiulnevazut.org/articol/75/Gheorgaki-din-Tibet

2 gânduri despre „Despre yoga si yogini (1): Gheorgaki din Tibet

  1. puterea Lui Dumnezeu si a Sfintei Cruci este puternica . de aceea acel calugar a putut prin voia Celui Prea Sfant sa invinga puterile diavolesti ale acelui yoghin . practica yoga este de la diavol si nu de la Dumnezeu

  2. Nu stiu daca este adevarat sau nu. Dar.
    Daca este adevarat, atata commentez.
    Gheorgaki nu a fost un Yogin!!!!!!!(eu am practicat,asa ca stiu ce vorbesc, ei n-au voie sa faca asa ceva. Si la ei sunt persoane, care au trecut pe partea celalalta, si sunt exclusi dintre Yogini. Credinta lor in Dumnezeu este foarte mare, chiar este baza cu care invata. Ar fi o lectura interesanta sa scrii despre ADEVARATELE Yogini. Ei nu prea dezvalui, si sunt asa de retrasi, ca abia se poate stie ceva despre ei. Ce apar ici colo, sunt excentrici care vor sa fie apreciati de lume. ADEVARATELE YOGINI n-au voie sa invete pe altii numai pe cateva persoane foarte devotate. Nici nu vorbesc, ca n-au voie sa arate ce stiu. Eu cand practicam, am aflat tarziu despre adevaratii Yogi, si asa am plecat de la „mesterul” fals care a incercat sa ma invete. Cum am scris la commul celalalt, sunt foarte multe oameni, care vor sa schimbe mentalitatea altora in favoarea lui. Si Gheorgaki asta a patit. A intrat intr-un grup, unde asta a invatat. Bine ca a fost pus la punct. )
    Si inca ceva. Puterea dumnezeasca a fost, este, va fii totdeaunea mai mare decat orice, dar numai daca crezi in el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s