Gradele masonice


http://despremasonerie.go.ro/grade.html

A. Pentru a combate respingatoarea lor Virtute, noi avem gradele:

1). Ucenic;
2). Tovaras;
3). Maestru;
4).Maestru Secret;
5).Maestru Perfect;
6).Secretar Intim;
7).Staroste si Judecator;
8).Intendent al Constructiunilor;
9).Ales al celor 9;
10).Ales al celor 15;
11). Cavaler Ales

Aceste grade ne permit a ridica un profan de la inconstienta Ucenicului pana la misiunea Cavalerului Ales pentru apararea Virtutii masonice, pentru cruciada Omului-Dumnezeu el insusi. Din toate actele omului, cel mai divin este, evident, acela care ii permite sa-si perpetueze divinitatea, actul generatiunii.
Si cum clericalii ascund acest adevar prin superstitiile adsurde ale unui Dumnezeu-Tatal creator in vecii vecilor, al unui Dumnezeu-Fiul vesnic creat si al unui Dumnezeu Sfant Duh unind vesnic pe ceilalti doi, noi dam urmatoarea invatatura:
– ca Ucenicul, Bohaz, personificarea lui Osiris sau al lui Bachus, venind sa caute adevarul intr-o loja masonica, gaseste ca exista un Dumnezeu-barbat si nedeplin pentru generarea de fiinte.
– ca Tovarasul, Jackin, personificarea lui Isis sau a Venerei, este Dumnezeul-femeie care intregeste pe Dumnezeul-barbat si face posibila generatiunea fiintelor.
– ca Maestrul, Mahabone sau Mac-Benac, este Dumnezeul hermafrodit deplin, fiu al lui Lot si al fetei lui, fiul Soarelui si al Pamantului, omul in deplina posesiune a puterii generatoare.
– Clericalii cred intr-o revolutie supranaturala, noi o combatem invatand pe Maestru Secret, ca singura constiinta existentei este izvorul a tot ce este imaterial in om.
– Clericalii cred in sfarsitul Omenirii; noi invatam pe Maestrii nostri perfecti, ca existenta Umanitatii este eterna, caci ea se reproduce fara incetare.
Dupa ce am desteptat astfel la Fratii nostri ideea luptei pana la capat, ce vor sustine contra clericalilor, noi le procuram armele, invatand pe Secretarii Intimi, ca curiozitatea, spionajul dusmanului, este o virtute laudabila; invatand pe Staroste si Judecator ca dreptul natural ne sprijina in aceasta lupta; explicand Intendentilor Contructiunilor ca, in virtutea acestui drept natural, toate mijloacele, potrivite spre a triumfa, sunt in esenta lor de-a intregul in conformitate cu virtutea: si mai cu seama suprimarea celor inutili care fapta este este incredintata „Alesilor celor 9”; represiunile, prin legi facute ad-hoc, care sunt rezervate „Alesilor celor 15”; si implinirea triumfului, a victoriei definitive, a virtutii masonice asupra Virtutii clericale, cu care este insarcinat Cavalerul Ales.

B. Pentru a combate spurcata lor Morala noi avem urmatoarele grade:

12) Marele Maistru Arhitect;
13) Arca Regala;
14) Perfectul Constructor;
15) Cavalerul Orientului;
16) Printul Ierusalimui;
17) Cavalerul Orientului;
18) Crucea-Roza;
19) Marele Pontif;
20) Venerabilul Mare Maistru;
21) Noachitul;
22) Securea Regala

La legile divine, la dreptul divin al clericilor, Marii Maistri Arhitecti opun drepturile poporului, singurele legitime, singurele adevarate, singurele acceptabile; la dogma lor degradand pe om, – cei din Arca Regala le opun idealul perfectiunii Umanitatii, Umanitate si pentru Umanitate; la morala lor mai sus dezvaluita, Perfectii Nostrii Constructori opun morala independenta; la persecutiile lor inspirate, Cavalerii nostri ai Orientului raspund intr-o energica campanie in favoarea Progresului si a Ratiunii pure, la rusinoasa lor supunere, Printii nostri ai Ierusalimului raspund intr-o mandra proclamatie de independenta barbateasca.
Pentru a lupta contra tiraniilor infame ale clericalismului, Cavalerii nostri de Orient si Occident se fac aparatorii dreptului absolut la libertatea prin sindicalizare, spre a infrange robirea, in care clericalismul, ajutat de puterea civile, voieste sa tina omenirea; si Crucea noastra Roza va proclama pentru prima emanciparea de Papi si de Regi. Si pentru a ajunge la acest sfarsit Marii nostri Pontifi se fac apostolii libertatii absolute a invatamantului; Venerabilii nostri Mari Maestri se proclama dusmanii inversunati ai oricarui obscurantism, de oriunde ar veni; Noachitii nostri isi dau intre ei juramantul ca dreptatea sa se faca; si cei din Securea Regala ating culmea moralei noastre din momentul in care spiritul este inundat de razele Adevarului, ascuns lor, inainte de fi ajuns la acest grad, prin franturile diforme ale intolerantei, ale ipocriziei, ale superstitiei si ale egoismului crestinatatii.

C. in sfarsit, frate, pentru a combate criminala lor Autoritate, noi avem urmatoarele grade:

23) Seful Tabernacolului;
24) Printul Tabernacolului;
25) Cvalerul Sarpelui;
26) Trinitarul;
27) Comandorul Templului;
28) Printul Adept;
29) Marele Scotian;
30) Kados;
31) Marele Inchizitor;
32) Printul Secretului Regal;
33) Marele Inspecor General

Clericalii raspandesc prejudecatile lor in mase, caci acolo este singura lor scandura de salvare si Sefii nostri ai Tabernacolului ii combat, facand apel la autoritatea, la actiunea guvernamentala a claselor conducatoare; la umbrele goale, la formulele si emblemele prin care clericalii tin departe adevarul, Printii nostri ai Tabernacolului proclama dreptul societatii de a se desface de institutiile politice si religioase care sunt contrare spiritului nostru; serpilor despotismului civil, religios, militar si economic; Cavalerii nostri ai Sarpelui le vor taia capetele pentru a asigura distrugerea lor; superstitiilor si doctrinelor false clericale; Trinitarii nostri raspund prin apostolatul armonizarii legilor sociale cu principiile noastre sublime.
In fine, ai nostri Comandori ai Templului se devoteaza pentru a pune la cale promovarea fratilor nostri in guvernele statelor; Printii nostri Adepti proclama necesitatea domniei rationalismului; Marii nostri Scotieni lupta fara incetare si fara crutare contra oricarei uzurpari a puterii, de oriunde ar veni ea, fie civile, fie militara, fie religioasa; ai nostri Kadosi infaptuiesc emanciparea sociala din catusele infame ale preotilor si ale religiilor.
Si pentru a incorona totul, Marii nostri Inchizitori propaga autoritatea nostra, Parintii nostri ai Secretului Regal o statornicesc si o apara; iar noi, Marii Inspectori Generali, o exercitam. Clericalii, infamii, asasini ai Umanitatii, opun, precum vezi, frate, Virtutii noastre, Moralei noastre, Autoritatii noastre – Proprietatea lor, Religia lor si Legea lor, si tocmai acesti dusmani de moarte ai Francmasoneriei vei avea sa-i combati de acum inainte ca sef de armata:
Legea, pentru ca nu este armonia perfecta intre drepturile omului izolat si datoriile Omului Social in societate, drepturi care nu sunt castigate pentru toti in toata integritatea lor, datorii, care nu sunt decat consecinta imediata a dreptului ce are fiecare dintre noi de a se bucura de toate drepturile sale, fara a fi impiedicat de cineva.
Proprietatea, pentru ca pamantul nu apartine nimanui si produsele lui apartin tuturor in masura trebuintelor reale de bun trai ale fiecaruia.
Religia, pentru ca religiile nu sunt decat siteme filozofice datorate unor oameni de geniu, sisteme pe care popoarele le-au adoptat sub conditia expresa ca sa contribuie a le aduce un spor de bun trai pentru ele.
Nici legea, nici proprietatea, nici Religia, nu pot, deci, sa se impuna omului; si, cum acestea il nimicesc, lipsindu-l de drepturile lui cele mai pretioase, ele sunt asasini carora le-am jurat de a ne razbuna in modul cel mai manifest; sunt dusmani carora le-am jurat un razboi de exterminare fara mila, un razboi de moarte.
Din acesti trei dusmani infami, Religia trebuie sa fie grija noastra constanta atacurilor ucigatoare; pentru ca un popor niciodata nu a supravietuit Religiei lui, si pentru ca, omorand Religia, vom fi nimicit si Legea si Proprietatea; pentru ca, asezand asupra cadavrelor acestor asasini Religia Francmasona, Legea Francmasona, Proprietatea Francmasona, vom fi regenerat Societatea.

FRAGMENT DIN INSTRUCTIUNILE PRIMITE DE GARIBALDI (GRAD 33) IN 5 APRILIE 1890, DE LA SUPERIORI.
I.C Catuneanu, �In fata primejdiei�, editura SAMIZDAT

46 de gânduri despre „Gradele masonice

 1. Un fost coleg de-al meu e obsedat de-a dreptul de masoni. eu, din pacate, nu inteleg nimica din toata treaba asta, deci ar trebui sa il trimit pe el aici. Ii si dau linkul.

 2. o kunosk de mult aceasta grupare, in mare exista foarte multe lucruri existente scrise aici. Cauta mai departe, au fost, si sunt multe personaje din viata politica din trecut, si prezent care fac parte din aceasta grupare.

 3. Draga Alex,
  Iti recomand site-ul http://www.razbointrucuvant.ro/ unde vai gasi lucruri ziditoare de suflet. E bine sa fi informat cu privire la ceea ce se intampla si iti poate afecta drumul catre mantuirea sufletului, cel mai important lucru din viata aceasta trecatoare. Articolul despre masonerie pe care l-ai citat este f elocvent pentru cine nu stie ce inseamna si ce primejdie presupune. Posteaza si alte lucruri de suflet.Felicitari oricum. Cum stai cu invatatul pentru admitere?

 4. Vai de gradele publicate luate de pe alte site-uri si fara nici o noima. Dar sunteti simpatici. alexbidam vrei te rog sa elaborezi putin chestia aia cu sufletul diavolului? Chiar sunt curios.

  • antante atata timp cand masonii se inchina „marelui arhitect universal ” care e defapt Lucifer , seful dracilor , iti dai seama de ce am scris lucrul ala .
   dupa modul in care ai scris acest comentariu imi dau seama ca si tu ai facut sau faci parte din aceasta organizatie . daca ai facut parte si de dezici de ea e bine . daca inca mai faci parte ai facew bine sa iesi cat mai repede din ea

 5. Draga alexbidam, nu, nu fac parte din nici o organizatie doar ca am studiat si eu putina istorie, putina biblie si asa mai departe. Si as vrea sa te lamuresc putin. In primul rand ii zice marele arhitect al universului. In nici o carte cat de cat serioasa nu am gasit vreo informatie ca s-ar inchina lui Luciffer lasand la o parte prostiile care circula pe net. Si daca s-ar inchina la Luciffer tu crezi ca ar fi o problema majora? Vezi tu, multi oameni se declara credinciosi dar nu au citit nici macar Biblia. Eu am citit-o. Nu am gasit pe nicaieri Luciffer. Exista o legatura in King James dar nu in Biblia noastra. Hai sa ne uitam putin impreuna ce inseamna Luciffer asta de care toata lumea fuge si scuipa in san.

  În latină, cuvântul „Lucifer” care înseamnă „aducător de lumină” (de la lux,lucis, „lumină” şi ferre,”a aduce”), este un nume pentru „steaua dimineţii”. Cretin nume pe care sa il dai printului intunericului nu crezi?

  Hai sa deschidem putin biblia. Stiu ca costa 800 de mii de lei si multi nu si-o permit dar de, Biserica are nevoie de bani pentru Catedrala Neamului. Ma rog, eu am cumparat-o si am si citit-o. Hai sa o rasfoim putin la final la Apocalipsa dupa Ioan. Capitolul 22 verset 16. Citez:

  Eu, Iisus, am trimis pe ingerul Meu ca sa marturiseasca vouaacestea cu privire la Biserici. Eu sunt radacina si odrasla lui David, steaua care straluceste dimineata.

  Pai deci aici da peste cap o gramada. Deci pentagrama aia care se mai numeste si steaua lui david nu e satanista? Si Iisus este steaua care luceste dimineata? Trage tu ce concluzii vrei eu doar expun anumite probleme. Atat timp cat in Biblie nu e nicaieri vreo legatura Satan = Luciffer dar exista o posbila legatura Iisus = Luciffer nu vad o problema pentru nimeni sa se inchine lui Luciffer. Atentie eu doar vad o legatura aici. Nu detin adevarul absolut pentru ca nu sunt Dumnezeu. Dar Dumnezeu mi-a dat discernamant.

  • dar gandestete ca Lucifer este numele dat ingerului cazut.
   uitate aici un citat din Biblie . Isaia 14,12 : Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!

 6. Uite asta imi place la tine ca vi cu contraargumente care sunt ok. In felul asta putem purta o discutie si poate aduce putina lumina tuturor. Dupa cum sti, in ISAIA se refera la caderea regelui babilonului si nu la printul intunericului (Satana). Eu ti-am expus ce a spus Iisus atata tot. Si Iisus a „cazut” / a coborat din ceruri pentru a ne spala noua pacatele.

  • Isaia Capitolul 14 il gasesti integral la acest link http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=14#12 .
   Desi Si in capitolele precedente se vorbeste de niste proorociri despre caderea Babilolului tot capitolul 14 descrie in 99% caderea ingerilor
   pe site-ul http://www.sfaturiortodoxe.ro despre caderea dracilor gasim textul urmator :
   „1.2. Când au apărut diavolii?

   Lucifer, fiind înger de lumină si căpetenia celei de a doua trepte îngeresti, în loc să progreseze în sfintenie, s-a mândrit, voind să fie asemenea cu Dumnezeu (Isaia 14,14). Dumnezeu l-a blestemat, i-a luat harul Duhului Sfânt si astfel s-a transformat în diavol (Le.10,18). Impreună cu el au căzut si îngerii care i-au urmat lui, (diavolii) care sunt supusi Satanei (Efes. 6,12).

   Domnul nostru Iisus Hristos ne arată căderea îngerilor: „Am văzut pe satana, căzând ca un fulger din Cer…” (Luca 10,18). Sfântul Apostol Pavel scrie că îngerii răzvrătiti au fost aspru pedepsiti de Dumnezeu si trimisi în Iad, până în ziua în care vor fi judecati pentru păcatele lor. Iar Sf. Apostol Petru ne spune: „Dumnezeu, n-a crutat pe îngerii care au păcătuit, ci legându-i cu legăturile întunericului în Iad, i-a dat să fie păziti, până la judecată” (2 Ptr. 2,4). Sfântul Apostol Iuda ne spune că răzvrătirea acestor îngeri care nu au vrut să rămână în starea lor, ci au dorit să fie în locul lui Dumnezeu, a fost pedepsită astfel: „pe îngerii care nu si-au păzit vrednicia, ci au părăsit locasul lor,i-a pus la păstrare, în întuneric, în lanturile vesnice, spre ziua judecătii celei mari” (Iuda 6).

   Diavolii au însusirile îngerilor, cu diferenta că, desi au fost creati de Dumnezeu buni si sfinti, ei n-au rămas în starea lor de sfintenie si bunătate, ci au căzut fără de întoarcere, în întunericul mândriei si vicleniei. Asadar, întâiul vinovat de păcat si întemeietor al răutătilor este diavolul: „…pentru că, de la început diavolul păcătuieste” (1 loan 3,8). El a păcătuit, nu pentru că asa i-ar fi fost firea, sau că ar fi primit înclinatia spre păcat, pentru că în acest caz, vina ar fi căzut pe Dumnezeu. Dimpotrivă, fiind creat de Dumnezeu bun, el însusi, prin propria vointă, s-a făcut diavol, adică clevetitor, vrăjmas, mincinos si defăimător.

   Sfântul prooroc Iezechiel spune:”…tu erai pecetea desăvârsirii, deplinătatea întelepciunii si cununa frumusetii. Tu te-ai aflat în Eden, în grădina lui Dumnezeu”; „fost-ai fără prihană în căile tale, din ziua facerii tale si până s-a încuibat în tine nelegiuirea” (Iezec. 28,15).

   Decisiv, răul nu ti-a fost dat tie din afară, ci tu însuti l-ai zămislit. Sfântul Antonie cel Mare ne învată scopul principal al lucrării diavolesti pe pământ: „Diavolii se numesc asa, nu pentru că asa s-au făcut sau pentru că Dumnezeu i-ar fi făcut răi, ci pentru că au căzut din întelepciunea cerească, (mândrindu-se). De atunci ne ispitesc mereu, încercând să împiedice urcarea noastră la Cer, locul de unde au căzut ei”.

   Oamenii, având trup si suflet, pot să treacă de la plăcerea trupească la cea sufletească. Diavolii însă sunt lipsiti de această posibilitate, pentru că în ei binele firesc a fost nimicit prin căderea si pierderea harului dumnezeiesc. La oameni, binele este amestecat cu răul, dar la demoni, precumpăneste si actionează numai răul.

   Păcatul lor cel mai mare este ura neînfricată fată de Dumnezeu. Ei au transformat ascultarea fată de Dumnezeu, firească tuturor făpturilor, într-o împotrivire si într-o vrajbă neîncetată. De aceea, căderea lor este fără de întoarcere.

   Ei îsi găsesc plăcerea în tot felul de păcate, se complac mereu în rele, trecând de la un păcat la altul. Neputând săvârsi păcate trupesti, ei păcătuiesc cu imaginatia si cu simturile. Si-au obisnuit esenta lor cu viciile firesti ale cărnii. Aceste vicii sunt dezvoltate la ei, mai mult decât la oameni.

   Demonii nu pot face nimic rău Creatorului, Care fiind Dumnezeu Atotputernic, este inaccesibil oricăror influente de afară, din partea făpturilor. De aceea, demonii si-au îndreptat toată răutatea lor, împotriva oamenilor, care sunt chipul lui Dumnezeu, creatura mâinilor Sale. Demonii, stiind că Dumnezeu îsi iubeste făptura sa, caută să dăuneze cât mai mult obiectului iubirii Sale. Duhurile necurate, având în sine principiul tuturor relelor, caută să-i atragă pe oameni, să-i facă robii lor, pentru a-i duce le pierzarea vesnică răzbunându-se astfel, împotriva lui Dumnezeu. Diavolul este duhul cel rău care desparte pe om de Dumnezeu si inspiră ură, perfidie si minciună între oameni. Ispititor (Matei 4,3), stăpânitor al acestei lumi (Ioan 12,31; 14,30; 16, 11).

   In Vechiul Testament, diavolul este duhul răutătii, de a cărui fiintă tine însăsi păcatul, zavistia si minciuna. Pentru că El, de la început a fost ucigător de oameni si nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. „Când grăieste minciuna, grăieste dintru ale sale, căci este mincinos si tată al minciunii” (Ioan 8,44).

   Sfintii Părinti ai Bisericii Ortodoxe spun că locul diavolilor căzuti din ceata a doua îngerească se va completa cu sfinti, preoti si călugări, după care lumea se va sfârsi, datorită păcatelor oamenilor.

   Libertatea vrăjmasilor nostri depinde de sufletele omenesti care se mântuiesc si, de aceea, îi atacă pe oameni asa de tare, ca să tragă cât mai multe suflete în Iad.

   Dacă sufletul omului, după moartea trupului, ajunge în Rai, diavolul care l-a ispitit, va fi trimis la Satana în Iad, deoarece nu si-a îndeplinit misiunea încredintată. Dacă sufletul omului ajunge în Iad, diavolul care l-a ispitit va fi trimis de satana la alt om, ca să-l ispitească. 0 altă cauză pentru care diavolul luptă asa de tare pe oameni este si dorinta de răzbunare împotriva lui Dumnezeu, Care i-a blestemat si acest lucru îl poate realiza, prin osândirea cât mai multor suflete în Iad. „

   • Sa o luam pe rand ca nu sunt deacord deloc cu interpretarile. (Isaia 14,14) Sui-ma-voi deasupra norilor si asemenea cu Cel Preainalt voi fi. Din nou asta a fost spusa de regele babilonului. Iisus a spus ca l-a vazut pe SATAN cazand din cer si nu pe Luciffer. Aia cu sfaturi ortodoxe si site-uri nu ma impresioneaza prea mult interpretarile lor pentru ca nu sunt bazate pe nimic decat pe propria lor parere. Inca o data in nici o evanghelie nu apare cuvantul Luciffer si doar sunt anumite trimiteri catre el prin interpretare. Ca exemplul meu si ca exemplul tau. Mai jos imi scri probabil tot de pe prostia aia de site din „Sfantul Apostol Iuda”? Hmmm Sfantul Iuda?

    Hai sa vedem ce reprezinta Iuda in biblie:

    Mântuitorul declara: „Oare, nu v-am ales Eu pe voi, cei doisprezece? Şi unul dintre voi este diavol! ” (In 6,70). Şi Evanghelistul Ioan notează fără echivoc: Domnul se referea la Iuda Iscarioteanul, căruia diavolul îi pusese în inimă gândul de a-L trăda pe Învăţător. Iar după ce a primit de la Iisus bucăţica de pâine, dumicatul prieteniei, diavolul a intrat în el. Şi el mergând la cei cu care era înţeles, L-a vândut pe Iisus. Şi semnul trădării a fost o sărutare (Lc. 22,47 şi par.).

    Mai departe nu comentez ca toate referirile sunt normale asa cum trebuie la satan si la diavol.

 7. PS nu mai imi da citate din altii inafara de cartile sfinte. Da-mi ce crezi tu nu ce cred altii. Nici in preoti nu am incredere pentru prea multe motive. Iar despre masoni pot sa iti zic atat ca 90% din bisericile vechi sunt construite de ei. Peste tot in lume inclusiv in Romania si pot sa iti dau si cateva exemple daca le ceri. Asta e exact stilul romanilor. L-au ucis pe Iisus si porma l-au facut Mesia. I-au omorat pe templieri si pe masoni (ctitorii) si incet incet vad ca incep sa ii ierte. Masonii au fost omorati deoarece erau bogati la cererea imparatului Frantei Filip cel Frumos in 1307. Acum vor sa il canonizeze pe Jacques de Molay.

  • acum ii ataci pe catolici . nu am nimic de spus ca ii ataci . cam si merita . despre crimele ce le-a vacut catolicismul si vaticanul stie toata lumea . de la ei a cam inceput si schisma , de la ei au inceput reforma , ei au cele mai eretice dogme , etc . si sa nu uitam de inchizitie

 8. Da, dar vezi tot de la ei a pornit si crestinismul. Adica religia in care tu crezi. Biblia a fost scrisa de imparatul Constantin. Sau hai sa nu atac prea mult religia crestina zic doar ca a fost pusa cap la cap de imparatul Constantin. Mai mult de ce credeti voi ca cei care cred in Allah nu pot ajunge in rai? Voi stiti ca musulmanii il recunosc pe Iisus ca profet al lui Dumnezeu? Ce conteaza ce nume poarta? La noi e Dumnezeu la englezi e GOD la musulmani e Allah, la masoni e Marele Arhitect al Universului. De fapt numele asta a fost ales ca sa nu supere diversele credinte. Tot la Dumnezeu se refera. Ce conteaza cum ii zici daca respecti invataturile lui? Mai mult ca tot vorbim de masoni sti ca vineri 13 are insemnatate masonica pentru ca aia a fost ziua in care a fost omorat Jacques de Molay? Daca stai sa citesti carti autentice si nu balarii care umbla pe Internet despre controlul lumii si mai stiu eu ce prostie sti ca ei de fapt nu sunt o religie? Ba mai mult Biblia este obligatoriu pe masa? Nu stiu eu foarte multe despre masonerie dar stiu cateva lucruri. Chestia asta cu secta de satanisti este aruncata la prosti de biserica catolica. Masonii spun ca cunosc secretul templierilor. Fi atent cum se numeau templierii: Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici adica in traducere libera: Sărmanii soldaţi ai lui Christos şi ai Templului lui Solomon. Da soldatii lui Christos. Aia care au cucerit orasul sfant in numele Vaticanului. Si pe care pe urma Vaticanul i-a parasit de un papa cretin. Astea sun realitati nu balarii ca sunt satanisti. Alea sunt prostii aruncate de Vatican. Si pentru faptul ca Biserica Romana e crestina au preluat si ei tampeniile alea. Eu de fapt nu cred in Biserica. Ma lasa rece si nu pot sa cred vreodata in „sfintii parinti” cand iti lasa mortul pe masa daca nu ii platesti taxa de inmormantare, daca nu cumperi loc de veci la cimitir (care loc de veci daca e in bucuresti iti muta mortul la osanar sau cum ii zice si ti-l arunca pe acolo), cand ei construiesc catedrale si biserici de jdemii de milioane de eur cand oamenii astia din tara mor de foame la propriu. Daca cred ceva sper ca vor fi pedepsiti pentru hotia asta. Si de sfintii parinti care au fost informatori ai securitatii si care isi vindeau enoriasii si care acum sunt mari in functie nu mai zic. Daca vrei sa crezi in Dumnezeu sau in vreo fiinta suprema indiferent de cum ii zice e alegerea ta. Dar e nedrept sa ii scupi pe cei care nu iti impartasesc credinta. Dumnezeu e in tot si in toate. E puternic si atotstiutor. E unic. Numele lui adevarat nu cred ca il stie nimeni daca are vreun nume. Oare Dumnezeu a fost botezat ca sa isi capete numele? Noi ne rugam Lui si nu conteaza cum ii spunem. El e drept si stie cine ce merita si ce nu merita.

  • 1)mi pare rau biblia nu a fost scrisa de imparatul constantin . daca biblia a fost pusa in ordiacare e acum pe vremea lui constantin asta nu inseamna ca a scriso el . mai informeazate inate sa spui ceva .
   2)God= Dumnezeu daca nu stiai . Fiecare il numeste pe Dumnezeu pe limba lui . In privinta Marelui Arhitect al Universului el nu este Dumnezeu este Satan , cel care este celebrat de masoni .
   3)Acum daca e sa o luam cumva si hindusi il considera un avatar al lui Krishna . Hai sa nu uitam ca si Buddha a prezis ca are sa vina un altfel de „Buddha” ce are sa fie intepat si injosit de semeni
   4) Si daca iti spunca majoritatea masonilor sunt evreii rabinici ai mai zice acelasi lucru despre masoni ?
   5)Templierii erau asasini platiti de Vaticani
   6)La partea cu construitul catedralelor iti dau dreptate . Dar nu ii baga pe toti in aceasi oala .mai sunt preoti care nu iau niciun ban de immormantare sau nu iau niciun fel de taxa daca omul este sarac . asa ca nu ii jigni pe toti .
   7)Ceea ce fac eu nu se numeste ca ii scuip pe cei care nu impartasesc aceasi credinta cu mine . Ei doar incerc sa le mai deschid ochi la pericolul ce il reprezinta masonerie ( aici intra si toate asa zise ordine crestin catolice ) . Tu esti acela care scuipi peste tot ce cred cei de langa tine
   8)Incepi sa devii putin cam panteist . Dumnezeu este undeva intre a fi in tot si in toate si in a fi in afara creatiei .

   Parerea mea ar fi ca tu sa te rogi in ceea ce crezi tu sa iti dea minte si sa te lumineze despre adevarata lui natura

 9. 1. Imi pare rau dar mai informeaza-te tu. Vezi ca el a introdus crucea. Tot el, Imparatul Constantin, a convocat primul Sinod ecumenic la Niceea (325), unde dupa lungi dezbateri, invatatura lui Arie a fost condamnata si s-a adoptat formula ca Fiul lui Dumnezeu este de o fiinta cu Tatal si deci, din veci cu El. La sinod au fost alcatuite si primele 7 articole ale Simbolului de credinta (Crezul), a fost fixata data Pastilor (prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara) si s-au dat 20 de canoane referitoare la disciplina bisericeasca.
  2. Daca GOD = Dumnezeu de ce M.A.U. nu ar fi tot Dumnezeu? Si ce mai inseamna litera G din mijlocul echerului si compasului? Pana acum ai spus ca masonii se inchina la Lucifer acum ai schimbat cu Satan. Ce dovezi ai clare in sprijinul chestiei asteia? Sau esti brainwash si citezi din filmele de pe youtube? Ai vorbit vreodata cu un mason despre credinta lui? O sa fi uimit ca stie biblia mai bine decat anumiti preot. Si crede in ea mai mult ca anumiti preoti. Nu numai ca o crede dar si respecta invataturile ei. Aici ma refer strict la masonii crestini. Masoneria nu e o religie.
  3. No comment.
  4. Masoneria este constituita sub Loja Mama din Anglia si condusa de Ducele de Kent si nu sub Israel.
  5. Templierii au luptat in cruciade si nici pe departe nu au fost asasini platiti ai Vaticanulu. Aici te rog sa te mai documentezi tu.
  6. Vorbeam de majoritate nu de cativa oameni cu credinta. Aia sunt prea putini sa conteze.
  7. Nu scuip pe nimeni. Tu nu deschizi ochii tu te pui contra unui lucru pe care nu il sti si nu il intelegi. La fel ca si Vaticanul… ce nu a inteles a ars pe rug. Eu daca nu inteleg, tolerez.
  8. E opinia mea. Dumnezeu e ce vrea el sa fie.

  • In concluzie Constantin cel Mare s-a ocupat de sufletul crestinilor si a ajutat la sustinerea primului sinod . Nu uita ca Epicopii au decis si nu Constantin . Marele Arhitect Nu poate fi Dumnezeu pentru ca el este Satan sau Lucifer ( Nuconteaza numele sefului cetei divolilor asa cum zici ca Dumnezeu poate fi numit cum vrea )
   Conducatorii adevarati ai masoneriei sunt evreii . Nu uita sau mai bine zis documenteazate ca ei inca il asteapta pe Mesia . Asa ca ei asteapta sa vina falsul Mesia ca sa il puna stapan peste toate .
   Eu ma pun contra pentru ca imi apar credinta si plus ca vreau sa incerc sa fiu ajutat sa inteleg si sa pot face si pe altii sa inteleaga . Atata timp cand Biserica Catolica le-a acordat puterea Templierlor pot intelege ca Vaticanul avea si ceva interese . Numai atunci cand s-au facut presiuni asupra papei acest Ordin ( asemanator si premergator masoneriei ) a cam intrat in legenda
   Eu doar imi expun anumite pareri si incerc sa apar ceea ce cred eu . Eu incer sa arat si anumite puncte diferite pareri despre anumite lucruri contrare a ceea ce cred .

 10. Buna ziua Baieti ^_^ si buna Alexandru !
  Vreau sa precizez ca nu sunt aici ca sa judec , ca nimeni in afara de Dumnezeu cel autostiutor stie sufletul omului , si ar fi aventat sa il consider pe Antante un mason ! Dumnezeu sa te ierte Antante daca tu tragi mereu la raspundere Biblia si mai ales unde ai citit tu daca tot zici ca ai citit Biblia ca Dumnezeu este marele Architect ? e foarte urat chemat asa .el este Stapanul nostru , tAtal nostru , Mesia care ne-a rascumparat din vesnicul iad prin scump sangele sau ! Dumnezeu e ziditorul ! Fara el suntem nimic…eram tarana si ni sa dat acea suflare care se numeste Suflet..si draga Antante cine mai mult decat fetele bisericesti se inchina pentru noi..sa ne mai tina dumnezeu ca cand ne-am botezat eram crestini ortodoxi..nu exista Masoneria si altele…
  Nui nevoie sa fi crestin doar stiind Biblia..cel mai mare pacat e sa o stii si sa nu o marturisesti ..sa refuzi ca exista Dumnezeu ..ca orcine il judeca pe dumnezeu sau il ia in ras judecavala si Isus la Sfarsitul lumii !
  umnezeu n-a putut suporta ideea ca omul sa fie vesnic inrobit de pacat, vesnic supus stricaciunii. Toata lucrarea lui Dumnezeu fiind, prin definitie, buna, perfecta, cum ar putea omul sa fie rau si imperfect? Tocmai el, cel zidit dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, el sa se razvrateasca impotriva fata de Cel ce l-a creat? Aceasta ar fi o necuviinta intolerabila. Dumnezeu n-ar fi adus nimic la viata daca lucrarea respectiva n-ar fi fost desavarsita. Iar daca lucrarea, perfecta initial, s-a destramat pe parcurs, harul dumnezeiesc o invaluie, tamaduind-o si reasezand-o la starea cea dintai.
  Pentru oameni, aceasta ridicare si reasezare s-a infaptuit acum 2000 de ani – prin venirea Mantuitorului – si continua si in ziua de astazi prin Sfanta Liturghie. Asa de important este omul pentru Dumnezeu incat a decis a Se intrupa, infaptuindu-se un lucru infricosator: Cel nevazut, pe pamant, aratat a umblat; Cel ce a zidit lumile a rabdat judecata omeneasca; Cel slavit de ingeri ca un rege, a purtat coroana de spini si a suferit moartea in cel mai josnic mod: pe cruce intre talhari. S-au infricosat ingerii vazandu-L rastignit si iadul s-a cutremurat de pogorarea Sa. Iar prin Invierea cea de-a treia zi, a biruit moartea, stricaciunea si pacatul. Si a facut din cel mai hulit simbol – crucea- obiect de mantuire, biruinta si slavire. Caci Dumnezeu a ales pe cele slabe ale lumii ca sa rusineze pe cele tari, pe cele dispretuite ca sa rusineze pe cele cinstite. S-a dezbracat Dumnezeu de lumina ca de o haina si prin aceasta S-a proslavit mai mult.
  Iata legatura dintre om si divinitate, fara de care omul nu s-ar putea ridica din stricaciune si nu si-ar putea recapata pozitia initiala, biruind moartea. IisHs NiKa – prin acest semn „+” vei invinge.
  Masonii nu-L recunosc pe Iisus Hristos ca fiind Fiul lui Dumnzeu, lipsindu-se astfel de Imparatia Cerurilor. Ei se refera la Dumnezeu ca fiind „Marele Arhitect”, iar prin aceasta se declara crestini, cand sunt intrebati. In acelasi timp afirma ca nu sunt o religie. Dar daca nu sunt o religie de ce au nevoie de templu? Atunci de ce asa de multe simboluri? Simbolul ascunde un mesaj, pe care doar initiatii il cunosc, asta e clar pentru toata lumea. Totodata, simbolurile presupun ideea de misticism, fiind folosite in toate religiile.
  „Existenta sa proprie si vizibila are semnificatie; in calitate de lucru expus el este acel ceva pe baza caruia recunoastem altceva […] simbolul presupune o conexiune metafizica intre vizibil si invizibil” Hans-Georg Gadamer, Adevar si metoda, 2001, p 65, traducere de Gabriel Cercel. Mesajul se dezvaluie „prin participare sau integrare intr-un sistem magico-religios, care e intotdeauna un sistem simbolic, adica un simbolism” Tratat de istorie a religiilor, traducere de Mariana Noica, 1995, pagina 339. „Un simbol religios isi transmite mesajul chiar daca nu este perceput in intregime in mod constient, deoarece simbolul se adreseaza fiintei omenesti integrale, nu doar mintii ei” Sacrul si profanul, traducere de Brandusa Prelipceanu, 1995, pagina 112. Si pentru cã toate religiie cuprind o invatatura cu privire la viata dupa moarte ne interbam care ar putea fi cea a masonilor de vreme ce ei neaga originea divina a Mantuitorului. Mai spun masonii ca ei urmeaza Lumina. Dar de vreme ce Domnul nostru Iisus Hristos – a Cãrui dumnezeire ei o neagã – a spus: „Eu sunt Lumina lumii si cine nu-mi va urma mie va umbla intru intuneric”, atunci masonii carei Lumini ii urmeaza? Si carui Adevar, de vreme ce Dumnezeul crestinilor este „Calea, Adevarul si Viata”. „Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? Tu esti Dumnezeu, Carele faci minuni!” – spune o cantare ortodoxa. Sa credem ca Domnul luminii ar putea fi lipsit de lumina? Sau ca izvorul infinit al vietii a secat? N-ar avea mai multa logica sa credem ca masonii se inseala? Sau poate ca Hristos a fost un mit. Poate ca a fost un simplu om, pe care ceilalti din jur l-au divinizat. Dar atunci cum se explica credinta martirilor, trupurile nestricacioase ale sfintilor, icoanele care plang, agheazma care nu se strica, rugaciunile de ploaie, care nu o singura data si-au dovedit efectul? Si, la urma urmei, cum se face ca istoria confirma profetiile biblice? [Vezi despre aparitia si caderea, dupa o mie de ani, a Imperiului Bizantin, caderea agarenilor in Balcani, reinfiintarea statului Israel – la Sfantul Prooroc Isaia; explozia de la Cernobil in capitolul 11 al Apocalipsei (steaua cu numele Absintos care cade pe pamant – in limba ucraineana, la absint, pelin se spune „cernobil”), vezi marcarea cu codul de bare din capitolul 13, s.a.m.d]. Putem oare ramane nepasatori la toate acestea? Nu va lasati amagiti cand francmasonii spun ca ei cred in Hristos si folosesc Biblii in lojile lor. Dar la ei, Hristos este pe acelasi nivel cu Buddha, Mahomed si Vishnu, iar „bibliile” lor sunt tiparite la edituri masonice. De ce aceasta nevoie de a folosi biblii scoase sub tipar masonic? In fine…
  Unele voci sustin ca atitudinea Bisericii, de a condamna masoneria, este pripita si neintemeiata. Acestia acuza Biserica de „primitivism” si „inchizitorism” si merg pana ‘ntr-atat incat contesta chiar apostolicitatea Bisericii. Ar trebui, in acest moment, sa ne amintim definitia Bisericii, conform Sfintei Scripturi: credinciosii sunt madularele ce alcatuiesc trupul, iar capul trupului este Hristos, prin Biserica. In acest context, acuzatiile masonilor, si nu numai, la adresa Bisericii, pica. Biserica, reprezentand capul trupului, nu numai ca este indreptatita sa adopte o atitudine, ci chiar este obligata. Ea nu poate ramane pasiva cand ceva din exterior ataca madularele ce alcatuiesc trupul. In aceasta reactie a Bisericii, unii au vazut teama acesteia de a-si pierde „tronul pamantesc”. Insa ei omit un lucru esential, anume ca Biserica nu tinteste onoruri si slava desarta ci viata vesnica spre slava lui Dumnezeu. Nu de pierderea „tronului pamantesc” se teme Biserica ci de a celui ceresc, a celui nestricacios si vesnic. Anatemizarea francmasoneriei nu s-a realizat pe principiul „cine nu-i cu noi e impotriva noastra”. Acest act al Bisericii s-a infaptuit dupa ample cercetari si nu si-ar permite nimeni sa faca un asemenea gest fara a detine dovezi incontestabile, aduse la cunostinta intregii lumi. Daca Biserica s-ar fi temut de pierderea de onoruri si ar fi vazut in masonerie o amenintarea a perceptiei ei in randul cerdinciosilor, ea ar fi putut adopta o decizie de anatemizare, fara a oferi alte detalii, amenintandu-i pe enoriasi ca daca nu se supun deciziei, ii va excomunica. Dar Biserica a prezentat comentarii la adresa masonerieii lasand la atitudinea si liberattea fiecaruia de a decide, ea implinindu-si datoria de a avertiza. Contra masoneriei au fost si persoane marcante ca: Sfantul Nicodim Aghioritul, Nichifor Crainic, Sfantul Iustin Popovici, Parintele Dumitru Staniloae, s.a.. E drept ca si masoneria a atras de-a lungul vremii nume sonore, dar membrii ei n-au fost sfinti, sau crestini adevãrati, oameni duhovnicesti, cu darul deosebirii duhurilor si nici nu cunosteau in totalitate scopul ascuns al acestei organizatii oculte, fiind atrasi de masca inofensiva afisata. Daca scopul masoneriei n-ar fi fost potrivnic mantuirii, ce sens ar avea ca Biserica s-o condamne? Ce-ar fi pierdut Biserica prin acceptarea masoneriei? Raspuns: trupul si mantuirea. Daca masoneria i-ar fi fost de trebuinta omului pentru mantuire, i-ar fi lasat-o Dumnezeu; dar Dumnezeu nu S-a descoperit in masonerie ci in Biserica. Nu prin masonerie ajungi la Dumnezeu, ci doar prin Biserica. Drept dovada ca nici un membru al vreunei loje nu s-a ridicat deasupra firii, biruind natura, spre deosebire de unii crestini, care se sfintesc prin participarea la viata Bisericii. Ce ar putea spune masoneria fata de aceasta? Si cine e mai vrednic de crezare? Caci roadele fiecarora stau inaintea lor.
  Faptul ca Dumnzeu a zis: „Eu sunt Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul” inseamna ca toate au pornit de la Dumnezeu si toate tot la El se vor intoarce. Iar Intruparea Lui si Inaltarea la Cer ne anunta ca va fi o judecata. Iata motivul pentru care s-a scris atat de mult pe aceasta tema, pentru ca este in joc insasi mantuirea noastra. Sunteti dispusi sa riscati?
  Biserica trebuie sa fie garanta mantuirii si trebuie sa apere ce-i al ei. Cine nu se simte reprezentat de Biserica si nu face parte activ din Biserica, nu are dreptul s-o acuze sau sa-i ceara socoteala.
  http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0YcNkY iata un video ! Conclud cum ca Masonii sunt Dusmani a lui Hristos si Bisericii ! Cat putem sa ne abtinem de la a face rau..ca vai s amar va fii ! Antante sper ca ai citit cu luare aminte in Biblie ” Apocalipsa” ..toate se vor implinii si da care nu se supune va murii pentru Hristos ! si asta e cea mai mare binecuvantare !!! Dar cum Dumnezeu ne iubeste nu ne va lasa sa murim..morti vom fi crezuti dar vii cu sufletul care e nemuritor

 11. http://bisericasecreta.wordpress.com/2008/06/23/cum-sa-ne-purtam-cu-sectarii/
  Citeste caci rau te mai adancit in pacat Lucifer cel cazut „Satan” !

  Fratilor, paziti dragostea, ca dragostea este de la Dumnezeu. Sa avem dragoste de aproapele, sa nu avem dragoste vicleana, adica sa facem alegere ca acela e viclean, ca celalalt este asa. Eu trebuie sa ii iubesc pe toti ca pe mine insumi, ca asa imi porunceste Biserica. Aceasta este Adevarul si Ortodoxia. Adica sa ii iubim pe toti – si pe turc, si pe arab, si cei de alte neamuri sau religii. Dar Dumnezeu nu porunceste sa-mi schimb si credinta dupa a lor, sau dupa obiceiurile si patimile lor. Noi cunoastem Adevarul – Credinta Ortodoxa. Sa o tinem, sa o respectam, iar ceilalti cu ale lor. Faptul ca eu il iubesc pe aproapele meu, nu inseamna ca imi insusesc sau aprob credinta sau patimile lui.”

  iar Sfântul Maxim Mărturisitorul

  „Eu nu doresc ca ereticii să pătimească, nici nu mă bucur de răul lor – ferească Dumnezeu! – ci mai degrabă mă bucur şi împreună mă veselesc de întoarcerea lor; căci ce e mai plăcut celor credincioşi, decât să vadă adunaţi împreună pe copiii cei risipiţi ai lui Dumnezeu?

  Nu scriu nici îndemnându-vă să puneţi asprimea înaintea iubirii de oameni – nu aş putea să fiu atât de sălbatic – ci rugându-vă să faceţi şi să lucraţi cele bune pentru toţi oamenii cu luare aminte şi cu cercare multă şi făcându-vă tuturor toate, după cum are nevoie fiecare din voi.

  Numai un lucru îl voiesc de la voi: vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii eretice spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire.“

  iar Sf. Prooroc David in Ps 15:4

  Inmultitu-s-au slabiciunile celor ce alearga dupa alti dumnezei. Nu voi lua parte la adunarile lor cu jertfe de sange, nici nu voi pomeni numele lor pe buzele mele.

 12. Mama iarasi paste-uri de jdemii de pagini cu gandirile altora. Alexandra nu sunt mason ca sa te linistesc. Oricum masoneria este un sistem simbolic de gandire si o stiinta a simbolismului. Crucea aia de care zici tu e un simbol. Eu pun la indoiala tot ce e scris de mana omului. Si nu poti sa imi dovedesti in nici un fel ca biblia este scrisa de dumnezeu oricat ai incerca domnia ta. Imi spui ca masonii nu-L recunosc pe Iisus fiul lui Dumnezeu. Am sa te uimesc! Ba il recunosc! Am avut ocazia sa vorbesc cu multi masoni si culmea e ca il recunosc. Sunteti in ceata rau de tot cu afirmatiile voastre.

  Citeste caci rau te mai adancit in pacat Lucifer cel cazut “Satan” !

  Daca imi dai linkuri pe care le gandesc altii si care nici tu nu le intelegi si doar dai paste nu rezolvi nimic. Dumnezeu ti-a dat tie puterea de a judecat. Asa ca fa-o. Dar fa-o neinfluentat de oameni. Judeca tu cu sufletul si cu creierul tau. Daca citeai mai sus ai vazut ca luciffer nu are nimic legat de Satan. Si daca ar avea atunci dovediti ce spun eu. Daca Luciffer are 10 nume de ce nu ar avea si Dumnezeu vreo 20? Aoleu acum am vazut linkul de pe youtube. Iar imi dai popi? Am mai spus ce cred despre ei. Ia zi tu daca poti sa imi zici unde a zis Iisus sa ii cred pe popi? Unde a zis Dumnezeu sa o fac? Crezi ca daca nu cred un preot care imi cere 5 milioane sa ingroape un mort intru in pacat? Pai daca Dumnezeu mi-ar cere acest lucru atunci chiar m-as declara Satanist ;).

  • degeaba ai vorbit tu cu cativa masoni . poate aia il recunosc . dar sistemul masonic nu il recunoaste .
   si despre biblie e scrisa de dumnezeu prin intermediul profetiilor si a celor alesi de el . este lucrarea luiDumnezeu Prin intermediul profetiilor care transmiteau copiistilor relevatiile primite de la Sfantul Duh .

  • antante nu ma face sa vorbesc urat . daca ti-a cerut popa 5 milioane ca sa iti ingropi mortul asta de face sa nu mai crezi in Dumnezeu si in mesajul transmis de traditia bisericii si ceea ce se intampla in timpul unei slujbe ?
   daca popa e prost, handicapat, jigodie , etc nu insemna mesajul ce il transmit este gresit . nu trebuie sa judeci credinta din cauza slujitorilor din biserica . gandestete doar ca tu poti sau esti mai pacatos decat ceilalti . intai vezi paiul din ochiul tau si apoi barna din ochi celorlalti . intai analizeazate pe tine si apoi judecai pe cei din jur

 13. Nu stiu cu ce sa incep mai bine ca sa nu fiu rau inteles…. as incepe totusi cu tine Alexandru care imi pari un tip doritor de adevar si lumina dar daca nu prost informat, cel putin, adopti o postura de doct fara a avea baze informationale reale si solide.
  Un lucru foarte important ce razbate din tot ce am citit postat de tine, este ca tu nu cunosti adevaruri istorice esentiale despre religie si credinta cat si despre masonerie in general.
  Atribui unei formatiuni umaniste, (masoneria) pana la urma titulatura de biserica a diavolului … fara sa gresesc te citez ” In privinta Marelui Arhitect al Universului el nu este Dumnezeu este Satan , cel care este celebrat de masoni .” daca ai dovada prezint-o daca nu …
  Altfel spus ai fost acolo sa vezi ca ai dreptate ? Sau doar vorbesti din ce ai auzit citit … si de unde stii ca adevarul este cel pe care tu il spui ? Iti spun eu de nicaieri … pentru ca nici biblia in care spui ca tu crezi nu ai citit-o cu atentie. Ca sa iti lamuresti niste intrebari launtrice dragul meu CITESTE! Si nu doar biblia … citeste MULT pana sa dai sfaturi altora sau sa atribui cuiva ceva fara ca tu sa ai vreo dovada concreta! (Altfel aberezi!)
  Pe de alta parte la punctul 4 al micii tale dizertatii afirmi „4) Si daca iti spunca majoritatea masonilor sunt evreii rabinici ai mai zice acelasi lucru despre masoni ?” …. astept cu nerabdare din partea ta o lista cu evreii rabinici in viata care depasesc 50%+1 din numarul masonilor la nivel mondial si iti voi da dreptate, pana atunci … iar aberezi.
  Sa vedem punctul 5) templierii asasini … ma faci sa rad … cauta singur pe gugle Ordinul Templierilor cum au aparut si ce au facut si cum au disparut (click aici daca nu stii cine e gugle asta http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q=cavalerii+templieri&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=42b2c5dd7b66c10a ) si dupa Ordinul Asasinilor ( click aici pt astia http://www.google.ro/#hl=ro&&sa=X&ei=UhA-TJz7L4bKOMym-K4P&ved=0CCEQBSgA&q=ordinul+asasinilor&spell=1&fp=697c98fd44870f4 ) si compara!
  La punctul 6 – as merge cu tine si te-as duce de mana in 10 biserici romanesti … in bucuresti la intamplare (dam cu banul) sa vezi cati din preotii aia macar CUNOSC Biblia … habar nu au, sunt niste lepre care fac doar pt bani meseria de preot (pt ei e o meserie cum pt altii e tamplaria)
  7) E grav …. ce vrei tu e grav dragul meu … asculta ce spune biblia … sau citeste-o ca sa aflii „Luca
  6:39. Si le-a spus si pilda: Poate orb pe orb sa calauzeasca? Nu vor cadea amandoi in groapa?

  8) Tu nu stii biblia sau conceptele filosofico-religioase dar vorbesti de concepte filozofice pure gen panteism… sa fim seriosi

  Apropo daca interlocutorul tau Antante ti-a cerut sa fii concret si concis de ce nu ai raspuns asa ? :) Iti spun eu … pt ca e greu si cu gugle cand nu ai nici un fel de baze reale invatate!

  Salut …. si ia-o usor ca „viata’i greu” vorba unui bun amic d’al meu …

  • iulian incearca sa cauti pe net despre masonerie si ai sa vezi cate surse sunt si care majotitatea sustin acelasi lucru . eu inca nu lea-am accesat pe toate . asa ca fi pe faza si vezi ca am dreptate . vorbesc pentru ca le mai am . eu macar pot sa vrobesc despre mai multe si sa nu o tin una si buna .

 14. Alexandra …

  Incearca in loc de copy/paste de peste tot sa iti spui PUNCTUL DE VEDERE … Dumnezeu ti-a lasat liberul arbitru … foloseste-l!
  Pe de alta parte ce incerci tu sa faci e de admirat … numai ca te rog ca atunci cand citezi pe cineva anunta prin „xx” … ca sa nu confundam ceea ce vrei tu sa spui cu ceea ce au spus mari ganditori din anumite epoci :)
  E destul de simplu …. si de observat … ca NU TU spui multe din cele de mai sus … pentru ca atunci cand spui tu … gramatica sufera „toate se vor implinii si da care nu se supune va murii ” sau „ca orcine il judeca pe dumnezeu sau il ia in ras judecavala si Isus la Sfarsitul lumii !” macar ai respectul cuvenit pentru numele Domnului … DUMNEZEU CU LITERA MARE :) nu mica! dar de ce m-ar mira ca te intelegi atat de bine cu Alexandru cand si pentru el „e multe si e grele” …. „si despre biblie e scrisa de dumnezeu prin intermediul profetiilor si a celor alesi de el . este lucrarea luiDumnezeu Prin intermediul profetiilor care transmiteau copiistilor relevatiile primite de la Sfantul Duh”

  Dragii mei … n-oi avea eu asa multa scoala si poate n-oi fi vreun mare ganditor dar am bun simt si atat cat pot, vorbesc despre ceea ce stiu si nu despre ceea ce nu stiu.
  Daca nu stiu … ma informez (si abia dupa discut).

  O seara frumoasa

  • poate m-am exprimat eu putin cam gresit in privinta scrierii bibliei . dar iulian uita-te putin aici : http://www.pasi.ro/revista/raspunsuri-pentru-viata-despre-biblie.html
   oare pe acolo nu spune cam acelasi lucru despre aparitia bibliei ? poate ai sa fii sa spui ca de acolo m-am informat . ai sa crezi gresit .
   sin inca o chestie . sa nu incerci sa ma ataci ca nu ma informez . toate articolele de aici sunt in urma unor informatii . aici nu public orice articol in darul de a pune ceva pe blog . eu pun un articol despre un subiect pe care il stiu . si daca alexandra a pus ceva care nu prea era al iei a pus pentru a fi mai convingatoare . eu spun doar ca a facut o treaba buna . dar se putea mai bine .

 15. Renunt ca eu incerc sa explic concret voi intelegeti altceva si cu oameni indoctrinati si porniti pe un fir e imposibil sa discuti. Exemplu e simplu eu iti zic ca nu cred in biserica si tu tragi concluzia ca nu cred in Dumnezeu. Eu iti dau exemple concrete de ce Luciffer (aducatorul de lumina) nu poate sa fie Printul Intunericului tu imi dai paste cu niste interpretari dupa „Sfantului Apostol Iuda”. Complicata indoctrinarea asta. Aici cred ca e pacat mare. Ca nu folosesti cu ce te-a inzestrat dumnezeu. El ti-a dat niste daruri imense sa gandesti pentru tine si sa alegi si tu alegi ce au ales altii. Dar daca altii au fost rai si incearca sa induca sistemul lor rau pentru tine. Biserica Crestina a omorat mai multi oameni decat cele 2 razboaie mondiale la un loc. Si pentru ce sa cred in biserica?

 16. Voi va tot certati daca Dumnezeu este sau nu marele arhitect al universului
  Putem sa ne dam seama ca Dumnezeu e Dumnezeu,iar arhitectu e satan…
  devreme ce Dumnezeu are grija de noi…si in timp ce masonii se inchina la satan.pentru ca masonii vor raul lumii.
  adica sa uitam lumea peste cativa ani(viitoru apropriat)…vorbesc despre microcipu ala care se va implanta in fiecare.(nu cu forta) ci doar cu acordu fiecaruia…dar pt acordu ala multi crestini vor suferi
  masonii o sa vreie sa controleze toata lumea(cu ajutoru microcipului) insa nu stiu ca totul in lumea asta se duce.
  devreme ce masonii sunt in umbra,si ne vor raul,si vor face raul…nu prea cred ca ei se inchina la DUmnezeu
  .

 17. Sincer sa fiu cu voi …. ce ma uimeste este ca cei mai abitir aparatori ai tainelor sfinte sunteti voi … care nu stiti aproape nimic despre ele … dar combateti tot ce nu e ca al vostru si judecati….
  Daca vreti sa fiti buni crestini invatati ce este religia voastra in primul rand …. ca nici asta nu stiti macar … si apoi traiti ca unii.

  Cu asta inchei si va urez dezbateri placute, eu unul nu mai postez ca vad ca nu am cu cine sa ma inteleg… succes

 18. Nu am zis nici ca sunt buni nici ca sunt rai …. nu stiu destul despre ei ca sa pot emite o opinie pertinenta … deci MA ABTIN … ceea ce voi nu ati invatat inca sa faceti …. cand nu stii ceva taci si INVATA!

  Am postat atat cat a fost nevoie ca sa va lamuresc pe voi ca mai aveti multe de invatat/citit si pe mine ca n-are rost sa imi pierd vremea aici intr-o discutie goala cu niste oameni care emit pareri dar neavizate.
  Stii cam ce faceti voi aici ? Exemplu concret ar fi unu care maine isi deschide cabinet medical dar el e strungar de meserie … cam asta e.
  Adicatelea habar nu aveti despre ce vorbiti in general nu doar despre masonerie, religie sau Dumnezeu … dar emiteti pareri si invatati pe altii … am crezut ca ai inteles cand ti-am dat citatul ala din Biblie …. era foarte clar : “Luca
  6:39. Si le-a spus si pilda: Poate orb pe orb sa calauzeasca? Nu vor cadea amandoi in groapa?
  ” si FOARTE simplu de inteles …. ce vreti voi sa invatati pe altii cand voi nu stiti NIMIC ?

  Cu asta am incheiat definitiv discutia cu tine si cu Alexandra ….. pt ca in principiu nu avem ce discuta mai mult de atat…. daca alte persoane avizate si mai bine informate doresc sa posteze cu mare interes as discuta subiectul …

  O zi buna!

 19. Esti frustrat si nu poti suporta adevarul ? E simplu… nivelul tau cultural nu se ridica la ceea ce tu vrei sa faci in acest moment … cultura nu se face citind maculatura pe net … ce posteaza un nebun sau altul … se face citind mult si in general selectand foarte atent ceea ce citesti … de exemplu ia-l pe Eliade si citeste Istoria Credintelor si Ideilor Religioase, citeste-l pe Noica, citeste Biblia (care e cea mai la indemana) citeste oricat poti de mult despre subiect (hotarat nu vei termina niciodata de citit atat sunt de multe)si abia dupa treci totul prin filtrul personalitatii tale si vezi ce iese, ce simti si ce crezi.

  Ce spui tu mai sus denota frustrare si lipsa intelegerii mesajului meu simplu … copile … cand cineva iti zice ca gresesti … tre sa iti pui o intrebare … de ce oare ? Eu nu ti-am zis asa ceva … eu doar ti-am zis ca nu stii si sa pui mana pe carte, sa nu fii un semidoct care emite pareri fara a avea habar macar despre ce vorbeste, pe baza unor idiotenii scrie de altii pe net.

  In inima mea nu e ura fata de tine si nici fata de Alexandra e doar compatimire pt voi … pentru ca aveti, puteti si nu VRETI sa evoluati … e simplu omule … citeste mult si vei afla mult … fii selectiv nu citii toate prostiile citeste autorii mari … filosofii mari … Kant, Freud etc … ca sa poti incepe sa intelegi.

  Salutare

  • dar oare de ce oare voi asta „doctii” n stati mereu si spuneti ce sa citim si ce sa facem . noua „semidoctiilor” ? oare de ce ? oare voi „doctii” nu sunteti cei mai fustrati ? un adevarat doct s-ar preocupa si ar ajuta pe cei semidocti , nu ar sta cu gura pe esti si sa le aminteasca ce sunt . asa ca pune mana si ajuta-ne daca asa de semidocti de crezi cei care ne mentinem parerea , contrara de a voastra . oare noi nu putem sa spunem la fel despre tine si despre antante ?

 20. Of omule … eu nu ma consider vreun DOCT sau vreun DESTEPT … tocmai asta iti spuneam si mai sus … te indrumam sa citesti si sa aprofundezi subiectul daca te intereseaza cu adevarat, sa inveti cat poti de mult … in schimb tu ce faci ? In loc sa zici ok nene ms de sfat o sa citesc… sau sa ma intrebi diverse ca poate stiu cate ceva tu te certi cu mine !? :) Bineinteles ca daca nu consideram ca merita sa iti dau un sfat n-o faceam …

 21. Domnilor…inainte sa va apucati sa interpretati Biblia dupa capul vostru…cereti mai intai o binecuvantare…din cate vad ati inceput sa interpretati cuvintele in forma lor „fizica”…poate cu putin Duh in voi ati putea sa intelegeti adevarul din aceste cuvinte…insa este greu…dar si cand veti ajunge la adevar o sa simtiti bucuria cea adevarata…

  Domnule Antante… nu va inteleg de loc…cu atatea dovezi…cu atatia Sfinti…care au aparat Biblia si credinta crestina 2 milenii…cum va puteti indoii de ceva ce e adevarat.

  Din pacate tind sa cred ca faci parte dintre acei multi care desi vad adevarul nu au puterea sa creada!…

  Daca intr-adevar credinta crestina era una falsa…nu s-ar fi atins nimeni de ea…dar prin simplul fapt ca ea provaduieste Adevarul care duce spre Lumina…trebuie oprita…din punctul lor de vedere…

  Eu zic sa te gandesti foarte bine inainte sa alegi calea pe care vrei sa o apuci…nu va mai fi mult si va veni impartirea oilor…cele negre vor fi separate de cele albe…e alegerea t de care parte vei fi…Dumnezeu nu te forteaza sa il urmezi…

 22. Iulian nu te mai agita. Nu vezi ce argumente se ofera aici. Cipul implantat de masoni. N-am auzit in viata mea decat pe filme ratacite prin youtube fara nici un fel de argumente concrete ca masonii ar dori sa introduca cip-ul. Cipul ala ar fi vezi Doamne instrumentul de urmarire al persoanelor. Daca ar sti ei ca telefonul mobil pe care fiecare il poarta e de 10 mii de ori mai adevarat ca cip-ul ala. Ca nu numai ca te urmaresc lejer dar te si asculta la fel de lejer. Mai nou, cu camerele foto din el te pot si vedea. Ca din satelitul militar se poate fotografia inclusiv o moneda pe asfalt. Nu inteleg de ce ar fi nevoie de cip. Toti de aici folosesc carti de credit, mobile care mai de care, internet si computere dar cip-ul e problema. :) Nu sunt pentru cip chiar ma opun lui dar oamenii in general una zic si alta fac. Da-i lui Cipri 1000 de eur sa isi implanteze dracovenia aia si iti pun pariu ca l-a uitat pe Dumnezeu. Da-i cateva avantaje sa faca chestia aia sa vezi cum o face de buna voie. In rest se opune masonilor si este omul lui Dumnezeu. Alexandru prin site-urile alea revelatoare despre cunostintele lui Dumnezeu a dat paste cu sfantul Iuda. Nici macar nu se citeste. E clar masonii sunt rai! Ma ce au facut masonii rau pana acum? Nu conteaza sunt rai! De ce sunt rai? Ca asa a zis popa ca sunt satanisti. Uite weekendul asta a murit un bunic al meu la tara undeva prin teleorman si popa ala mi-a cerut 5 milioane taxa de inmormantare am chitanta si ti-o scanez daca vrei. Pai eu sa ascult ce zice ala? Eu sa ii zic sfinte parinte? Imi venea sa il scuip. De ce mi-a cerut 5 milioane? Pentru ca m-a vazut cu masina mai de oras. Ii punea pe oamenii din sat sa scrie pe cruce NIKA. L-am intrebat ce inseamna nika si mi-a raspuns Nimeni ca el cand de fapt vine din grecescul NIKAOS. Pai pe astia sa ii cred eu ca imi spun cuvantul lui Dumnezeu? Nu mai bine citesc eu singur si inteleg eu singur ce vreau fara sa mai imi bage popo in cap toate prostiile lui? Culmea e ca chestia asta s-a intamplat dupa comentariile mele de mai sus despre biserica si intarind si mai mult credinta mea in aceasta institutie. Am auzit (poveste reala) ca un mason ar fi avut relatii cu o fata a unei enoriase si ca toata biserica respectiva s-a rugat la Dumnezeu ca sa se desparta de ea. La ce Dumnezeu te rogi cand urasti aproapele tau? Care e Dumnezeul ala care e sfant si bun ca sa faca rau altei persoane? Oare nu cumva aia sunt mai satanisti ca masonii? Ganditi oameni buni ca de aia aveti creiere. Nu faceti ca biserica catolica de au ars pe rug oameni luminati doar pentru ca nu intelegeau despre ce vorbesc. Ca un exemplu o sa inchei cu o propozitie ca sa intareasca cele spuse mai sus: E PUR SI MUOVE!

 23. Argumentul tau Ovidiu care e? Ca vine impartirea si d’aia trebe sa credem ? Si apropo de cititul Bibliei te rugam indruma-ne si pe noi cum tre sa o citim din 2 in 2 cuvinte sau cum ?
  De ce adevarul este ascuns dupa parerea ta ? Si de ce tre sa am niscai antrenament din partea cuiva pentru a deslusi credinta-mi proprie … ?
  Uiti cumva ca Iisus insusi in apocrifa lui Toma spune „Despicaţi un lemn şi eu sunt acolo, ridicaţi o piatră şi mă veţi găsi acolo . …” aaaaaah da … pentru ca eu vezi tu dragul meu afara de evangheliile din Biblie am mai citit si alte evanghelii care in consiliul de la Niceea au fost considerate apocrife … de ce ? Pentru ca nu serveau interesul acestei institutii marsave numita biserica … acolo Iisus ne zice ca Dumnezeu e in tot ce ne inconjoara … ca ne putem ruga la El si fara sa merge intr-un loc anume in odaita noastra singuri … Salvarea nu vine din biserica ci din CREDINTA TA PROPRIE IN DUMNEZEU TATAL si IISUS FIUL !
  Degeaba esti zilnic in biserica daca atunci cand iti traiesti viata de zi cu zi esti un nenorocit … si fariseii ii preamareau pe Dumnezeu si il vindeau la masutze in templu … pe 2 bani …:)

  Salutari

 24. Pingback: Blogul fara nume | 3 ani de Blogul Fara Nume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s