4 militari rusi au folosit unui cardul unui oficial decedat la Smolensk


Patru militari ruşi au retras aproape 1.500 de euro de pe cardul unui oficial polonez decedat în tragedia aviatică de la Smolensk, potrivit Parchetului din Varşovia, scrie AFP.
Patru militari rusi au fost arestati, acuzati ca au sustras cardul unei dintre victimele tragediei de la Smolensk si au efectuat plati de aproape 1.500 de euroSursa: Reuters

Cei patru ar fi sustras cardul în cadrul măsurilor de salvare, în urma prăbuşirii avionului prezidenţial, la 10 aprilie, accident care a dus la moartea a aproape 100 de oficiali polonezi, printre care şi preşedintele Lech Kaczynski.

„La o oră şi 20 de minute după catastrofă, o primă retragere frauduloasă a fost efectuată cu unul dintre cele două carduri bancare ale lui Andrzej Przewoznik”, una dintre cele 96 de victime ale accidentului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului, Monika Lewandowska.

„În cele trei zile care au urmat catastrofei, din 10 până la 12 aprilie, au fost în total 11 retrageri pentru suma globală de 6.000 de zloţi (1.445 de euro)”, a precizat Lewandowska.

Cei patru au fost arestaţi.

Avionul Tupolev 154 care îi transporta pe preşedintele Lech Kaczynski, soţia sa şi o delegaţie de oficiali politici şi militari de rang înalt, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe timp de ceaţă densă la Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea celor 96 de persoane aflate la bord.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s