Locul 3 la Eurovision 2010


Locul III. Fără emoţii, aşa cum au spus, Paula şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2010, au luat „medalia de bronz”.

După un show în flăcări, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, reprezentanţii României la Eurovision 2010, au ocupat, cu piesa „Playing With Fire”, locul trei, cu un total de 162 de puncte.

Aşa cum îşi asiguraseră deja fanii, cei doi nu au avut emoţii şi au evoluat foarte bine în finala Eurovision de la Oslo, fiind depăşiţi doar de Germania, ocupanta locului 1, cu 246 puncte (Lena, 19 ani, „Satellite”), şi de Turcia, cu 170 de puncte (maNga, „We Could Be The Same”). Germania fusese creditată cu şanse la trofeu de către casele de pariuri, însă marea surpriză a fost România, pe care nimeni n-o vedea clasată pe locul al 3-lea la Eurovision 2010.

29 de ţări europene au cântat „Playing With Fire”

Deşi „Playing With Fire” a primit punctajul maxim doar de la Moldova, cele 162 de puncte au fost adunate de la 29 de ţări dintre cele 38 cu drept de vot.

Pentru prima dată piesa României a fost votată şi de ţările nordice. Cele 162 de puncte primite de Paula şi Ovi la Eurovision 2010 s-au strâns astfel: Serbia – 6 puncte, Albania – 5 puncte, Turcia – 2 puncte, Polonia – 6 puncte, Bosnia- Herţegovina – 2 puncte, Slovenia – 7 puncte, Rusia – 3 puncte, Portugalia – 10 puncte, Azerbaidjan – 7 puncte, Grecia – 4 puncte, Islanda – 5 puncte, Danemarca – 8 puncte, Spania – 10 puncte, Slovacia – 1 punct, Ucraina – 2 puncte, Letonia – 3 puncte, Malta – 5 puncte, Norvegia – 10 puncte, Cipru – 8 puncte, Lituania – 2 puncte, Belarus – 1 punct, Elveţia – 4 puncte, Marea Britanie – 8 puncte, Olanda – 5 puncte, Israel – 8 puncte, Moldova – 12 puncte, Suedia – 10 puncte şi Armenia – 1 punct.

„Imediat ce Paula şi Ovi au ieşit de pe scenă, membrii delegaţiei, dar şi românii din sală au avut o explozie de bucurie. A urmat o adevărată nebunie. Telefoanele sunau şi veneau mesaje de încurajare încontinuu: «Aţi cântat foarte bine, nici nu mai contează pe ce loc vă veţi clasa»”, povesteşte un membu al delegaţiei.

Este pentru a doua oară când România ocupă locul trei la Eurovision. În 2005, Luminiţa Anghel şi Sistem ocupau acelaşi loc, având însă doar 158 de puncte. În 2006, deşi clasat pe locul 4, Mihai Trăistariu a primit cel mai mare punctaj pentru România, 172 de puncte.

„Suntem foarte bucuroşi pentru rezultat şi mulţumiţi că am confirmat aşteptările”, au spus emoţionaţi interpreţii. „Faptul că «Playing With Fire» s-a clasat printre primele trei melodii cred că va determina schimbări în concepţia realizării unui cântec pentru a ceastă competiţie”, a adăugat O vidiu Cernăuţeanu.

„Playing With Fire” a avut ecouri internaţionale. În ultimele două zile, download-urile plătite ale melodiei au ajuns la 30.000. „Locul trei în această prestigioasă competiţie ne-a adus multe contacte şi schimburi de cărţi de vizită cu compozitori sau organizatori din străinătate, în special cu cei din ţările nordice”, a spus Paula Seling.

Revenită ieri în ţară, Paula are, pentru următoarele zile, programate conferinţe de presă şi apariţii televizate. „După ce voi îmi onora toate solicitările, la radio, TV sau interviuri în presa scrisă, voi pleca, alături de soţul meu, într-o mică vacanţă în Grecia”, a mai spus Paula.

Lider de audienţă

Pe întreg parcursul transmisiunii Eurovision 2010 de pe 29 mai, în intervalul 22.00–1.21, TVR 1 a fost lider de audienţă absolut. La nivel naţional, finala Eurovision 2010 a avut în medie peste 1,3 milioane de telespectatori, reprezentând o cotă medie de piaţă de 23,4% şi un rating mediu de 6,5%. Cea mai mare cotă de piaţă a transmisiunii la nivel naţional s-a înregistrat la ora 1.08, când peste 1,4 milioane de români asteptau să afle notele acordate României.

Finala Eurovision 2010 nu a fost lipsită de surprize: Daniel Diges, reprezentantul Spaniei, a cerut reinterpretarea melodiei la sfârşitul competiţiei, deşi cântase la începutul spectacolului, deoarece prima dată un fan a urcat pe scenă.

2 gânduri despre „Locul 3 la Eurovision 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s